Suspectul în atacul eşuat de vineri a fost transferat de la spital la închisoare

Nigerianul suspectat că a încercat să arunce în aer un avion american în ziua de Crăciun, când acesta se pregătea să aterizeze pe aeroportul din Detroit (nordul SUA), a fost transferat, duminică, de la spitalul unde fusese internat la o închisoare, potrivit avocatului său.

10 afișări
Imaginea articolului Suspectul în atacul eşuat de vineri a fost transferat de la spital la închisoare

Suspectul în atacul eşuat de vineri a fost transferat de la spital la închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul, Miriam Siefer, a declarat la postul de televiziune Channel 7 din Detroit că Umar Farouk Abdulmutallab, rănit în timp ce încerca să detoneze un amestec exploziv la bordul unui avion care efectua zborul 253 între Amsterdam şi Detroit, a fost transferat de la spital, situat la Ann Arbor (Michigan), către centrul federal de detenţie de la Milan, situat la circa 25 de kilometri înspre sud.

Luni este programată o audiere în faţa unui tribunal din Detroit, la care clientul său nu va participa, pentru examinarea unei solicitări de prelevare a unei mostre de ADN, depuse de autorităţile americane, a adăugat avocatul.

Potrivit lui Siefer, se pare că, de când a fost arestat, vineri, Abdulmuttalab nu a primit aprobarea de a discuta cu nimeni şi în special cu familia sa.

Un judecător s-a deplasat sâmbătă la spital pentru a-i prezenta în mod formal suspectului actul de acuzare. Suspectul este un nigerian în vârstă de 23 ani, fiu al unui bancher şi fost ministru nigerian.

Umar Farouk Abdulmuttalab a spus că nu îşi poate permite serviciile unui avocat, iar judecătorul i-a desemnat un apărător din oficiu.

Anchetatorii încearcă să stabilească existenţa unor eventuale conexiuni teroriste cu Abulmuttalab, care ar fi afirmat că are legături cu reţeaua teroristă al-Qaida şi că s-a antrenat în Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici