Suspiciuni privind un al treilea focar de febră aftoasă în Marea Britanie

Marea Britanie a anunţat, miercuri, că suspectează apariţia unui al treilea focar de febră aftoasă, în sudul Angliei, dar a suspendat interdicţia de sacrificare a animalelor în vederea consumului în majoritatea regiunilor, transmite Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Suspiciuni privind un al treilea focar de febră aftoasă în Marea Britanie

Suspiciuni privind un al treilea focar de febră aftoasă în Marea Britanie

Specialiştii nu au identificat cauza care a condus la apariţia bolii extrem de contagioase, iar investigaţiile se concentrează asupra laboratoarelor de cercetări din zona infectată.

"Am ordonat în această dimineaţă sacrificarea animalelor suspecte de febră aftoasă, la o fermă aflată în apropierea celui de-al doilea focar", a declarat şefa autorităţii veterinare britanice, Debby Reynolds.

După descoperirea primului focar, la o fermă din Surrey, sudul Angliei, guvernul britanic a interzis vinerea trecută (3 august - n.r.) mutarea animalelor, pentru a preveni răspândirea bolii. Câteva zile mai târziu, un al doilea focar a fost identificat la o fermă din apropiere.

Reynold a declarat că guvernul va permite transportarea animalelor de la ferme direct la abatoare, în timp ce animalele moarte vor fi colectate de la fermele din afara zonei afectate, începând de miercuri noapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici