Susţinătorii lui Navalnîi organizează noi proteste în toată Rusia. Femeia lovită de poliţie a produs scandal naţional

  • Susţinătorii liderului opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, vor să organizeze mai multe proteste în acest weekend, pentru a cere eliberarea sa din arestul preventiv.
  • Unul dintre principalii aliaţi ai lui Navalnîi, avocatul şi omul politic Lyubov Sobol, a declarat marţi că mişcarea sa anticorupţie va continua să funcţioneze, în ciuda faptului că multe persoane au fost reţinute după protestele din oraşele ruseşti weekend-ul trecut.
  • Femeia căzută la pământ, care a fost lovită cu picioarele de către un ofiţer de poliţie a devenit simbolul modului dificil în care autorităţile au reprimat protestatarii.
2929 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Navalnîi organizează noi proteste în toată Rusia. Femeia lovită de poliţie a produs scandal naţional

Susţinătorii lui Navalnîi organizează noi proteste în toată Rusia. Când sunt programate

Cazul Margaritei Yudina, în vârstă de 54 de ani, a produs un scandal naţional, după ce a fost publicată o filmare în care apărea că a fost lovită cu picioarele în stomac de către un ofiţer de poliţie pentru că a întrebat de ce el şi colegii săi au reţinut un protestatar care a devenit viral în online, potrivit The Guardian.

În videoclip, Yudina a căzut pe trotuar după ce a fost lovită cu picioarele, rănindu-se puternic la cap. Documentele eliberate de spitalul la care a mers arată că a suferit o contuzie şi a avut nevoie de cusături la ceafă.

Deşi ofiţerul a vizitat-o ​​în spital şi şi-a cerut scuze, Yudina a declarat marţi că doreşte dreptate. „Acest caz trebuie să îşi desfăşoare cursul legal. Aşadar, intenţionez să fac apel la Comitetul de anchetă şi să aflu cine m-a atacat. Vreau ca persoana care m-a lovit să fie găsită, numită şi pedepsită conform legii”, a spus ea.

Kremlinul a spus că „violenţa” din partea unor protestatari a fost fără precedent şi agresivă. Însă susţinătorii lui Navalnîi nu au fost descurajaţi şi vor continua cu demonstraţiile prin care se solicită eliberarea sa în ciuda „arestărilor adepţilor şi aliaţilor noştri, a anchetelor penale deschise [şi] a anchetelor penale care urmează să vină”.

Aceştia au planificat proteste pe 31 ianuarie şi pe 2 februarie, când o instanţă este programată să ia în considerare moţiuni pentru convertirea pedepsei suspendate a lui Navalnîi într-o închisoare reală.

„Există o mulţime de planuri şi sarcini pentru viitorul apropiat, [precum şi] pe termen mediu şi lung şi toată lumea înţelege ce trebuie făcut atât mâine, cât şi după o lună de acum, şi după jumătate de an de la acum”, a spus Sobol.

„Unul dintre obiectivele principale este de a distruge monopolul Rusiei Unite la alegerile parlamentare care vor avea loc în septembrie”.

Represiunea împotriva protestatarilor a continuat să provoace indignare internaţională. Diplomaţii de top din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia, precum şi înaltul reprezentant al Uniunii Europene, au condamnat „arestarea şi detenţia cu motive politice” a Navalnîi şi au declarat că sunt „profund preocupaţi de reţinerea a mii de protestatari paşnici şi jurnalişti ”.

Joe Biden şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la caz când a vorbit marţi cu Putin pentru prima dată, în calitate de preşedinte SUA.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici