Susţinătorii lui Navalnîi, proteste cu lumânări de Valentine's Day: „Putin este frică. Navalnîi este iubire. De aceea vom triumfa”

Ruşii care îl susţin pe Alexei Navalnîi se reunesc duminică în diferite curţi rezidenţiale din ţară, cu lumânări în mână, în semn de protest pentru modul în care conducerea instrumentalizează cazul criticului de la Kremlin.

4296 afișări
Imaginea articolului Susţinătorii lui Navalnîi, proteste cu lumânări de Valentine's Day:  „Putin este frică. Navalnîi este iubire. De aceea vom triumfa”

Susţinătorii lui Navalnîi, proteste cu lumânări de Valentine's Day: „Putin este frică. Navalnîi este iubire. De aceea vom triumfa”

Duminică după-amiază, aliaţii şi susţinătorii lui Navalnîi se reunesc în faţa caselor lor pentru 15 minute, cu candele şi lanternele aprinse de la telefoanele mobile, conform Reuters.
 
Vor face, totodată, din lumânările aprinse, o inimă, în semn de susţinere faţă de principalul oponent al preşedintelui.  „Putin este frică. Navalnîi este iubire. De aceea vom triumfa”, a declarat Leonid Volkov, unul dintre apropiaţii lui Navalnîi, pe Twitter, făcând apel la oameni să se reunească astăzi. 
 
Volkov cere, totodată, oamenilor, să posteze imagini pe social media de la protestele de astăzi, folosind hashtag-ul #loveisstrongerthanfear (iubirea este mai puternică decât frica n.red), în limba rusă. 
 
Un alt activist cere femeilor să formeze un lanţ uman duminică după-amiază pe străzile din Moscova. 
 
Marţi, autorităţile au reiterat avertismentul privind arestările pentru protestatari. 
 
Deşi oamenii riscă să fie arestaţi, spun că vor continua protestele până în primăvară. 
 
Mii de protestatari au fost arestaţi recent în ultimele săptămâni. 
 
Alexei Navalnîi a fost arestat luna trecută, la întoarcerea sa din Germania. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici