Sute de incendii afectează în continuare nordul şi centrul Californiei

Peste 1.450 de incendii afecteză în continuare nordul şi centrul statului american California, unde 1.540 de kilometri pătraţi de pădure şi vegetaţie au ars în ultimele zece zile, potrivit ultimelor estimări ale pompierilor.

12 afișări
Imaginea articolului Sute de incendii afectează în continuare nordul şi centrul Californiei

Sute de incendii afectează în continuare nordul şi centrul Californiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nu au fost înregistrate victime, însă 29 de locuinţe, un complex comerical şi alte 21 de clădiri au fost distruse.

"Sute de incendii ard neîntrerupt fără a putea fi controlate, însă alte sute au fost stinse. Muncim intens (...) şi facem în mod clar progrese", a declarat un purtăror de cuvânt al pompierilor din California, Cheri Patterson.

Aproximativ 19.200 de persoane, pompieri şi militari, participă la eforturile de stingere a incendiilor, asistaţi de 1.400 de camioane-cisternă şi circa o sută de elicoptere.

"Pompieri veniţi din 41 de state" americane participă la operaţiuni, potrivit lui Patterson. "Nu am mai întâlnit aşa ceva", a adăugat el.

În regiunea Big Sur, la 200 de kilometri sud de San Francisco, peste 1.200 de structuri sunt în continuare ameninţate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici