Sute de mii de hamsii moarte găsite în largul coastelor Los Angeles-ului - VIDEO

Sute de mii de hamsii moarte pluteau, marţi, în portul Redondo Beach, în suburbiile din sudul Los Angeles-ului, iar pescarii şi autorităţile oraşului au încercat să găsească motivele acestui masacru.

118 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de hamsii moarte găsite în largul coastelor Los Angeles-ului - VIDEO

Sute de mii de hamsii moarte găsite în largul coastelor Los Angeles-ului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unii experţi se gândesc la o lipsă de oxigen cauzată de prezenţa unei alge, în timp ce alţii se întreabă dacă motivul nu l-a constituit vântul violent de luni noapte din regiune.

"Acest fenomen seamănă cu ceea ce se întâmplă cu peştii roşii atunci când nu se schimbă apa din acvariu: gura deschisă şi burta în sus", a declarat un responsabil local Bill Workman, pentru "Los Angeles Times".

"Nu există semne vizibile de poluare care ar fi putut cauza moartea peştilor şi prima noastră concluzie este lipsa oxigenului. Nu s-au găsit pete de petrol sau scurgeri de substanţe toxice în apă", a adăugat acesta.

Locuitorii din Redondo Beach, unde mirosul de peşte mort a invadat întreg portul, au sugerat că vântul violent din noaptea precedentă ar fi putut să împingă peştii spre ţărm, unde nu au mai avut oxigen fiind în număr foarte mare.

Experţii au fost prudenţi. "Noi încercăm să înţelegem dacă este vorba de o acumulare de alge, de peşti sau de o poluare a apei", a declarat David Caron de la Universitatea California de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici