Sute de milioane de mobile din SUA au primit un mesaj cu ocazia testării sistemului prezidenţial de alertă

Agenţia Federală pentru Managementul Situaţilor de Urgenţă (FEMA) din SUA a trimis miercuri un mesaj de alertă către 225 de milioane de telefoane mobile pentru a testa sistemul prezidenţial de alertă, care va fi folosit pentru a avertiza cetăţenii americani în cazul unei urgenţe naţională.

741 afișări
Imaginea articolului Sute de milioane de mobile din SUA au primit un mesaj cu ocazia testării sistemului prezidenţial de alertă

Sute de milioane de mobile din SUA au primit un mesaj cu ocazia testării sistemului prezidenţial de alertă

Mesajul de test a fost trimis miercuri, la ora Washingtonului 14:18 (ora României, 21:18).

Alerta a făcut să sune şi să vibreze aproape toate telefoanele mobile din Statele Unite, mesajul trimis fiind: "Acesta este un test al Sistemului Naţional Wireless de Alertă pentru Urgenţe. Nu este necesară nicio acţiune".

O alertă separată a fost difuzată la televizor şi radio la ora Washingtonului 14:20 (ora României, 21:20).

Oficialii americani au declarat că preşedintele Donald Trump nu este în mod personal implicat în efectuarea testului. Astfel de alerte prezidenţiale ar urma să fie trimise în cazul unui atac cu rachete sau în eventualitate altor situaţii de urgenţă naţională.

Utilizatorii de telefoane mobile din SUA nu au posibilitatea de a opta să nu primească aceste alerte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici