Sute de persoane, aduse cu autocare la Chişinău pentru protestele de vineri

Sute de persoane din localităţile situate în jurul Chişinăului au fost transportate cu autocare în capitală, în noaptea de joi spre vineri, unii afirmând că au fost îndemnaţi să participe la proteste, relatează BASA-press.

83 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane, aduse cu autocare la Chişinău pentru protestele de vineri

Sute de persoane, aduse cu autocare la Chişinău pentru protestele de vineri (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Unele persoane susţin că au fost ameninţate şi urcate cu forţa în autocare. Surse din cadrul poliţiei rutiere au confirmat că în cursul nopţii au fost observate numeroase vehicule care se îndreptau spre Chişinău.

"Deşi existau zvonuri că autocarele ar fi oprite de poliţişti şi împiedicate să ajungă la Chişinău, niciun vehicul nu a fost oprit fără motive întemeiate", a declarat un oficial din cadrul poliţiei rutiere.

Poliţia a anunţat că va lua toate măsurile pentru menţinerea ordinii publice, în contextul în care vineri au fost anunţate noi proteste.

"Le cerem încă o dată părinţilor şi profesorilor să nu permită deplasarea minorilor la proteste, ei fiind foarte expuşi şi uşor de manipulat", a declarat Ala Meleca, purtătorul de cuvânt al Ministerului moldovean al Afacerilor Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici