Sute de persoane au fost evacuate de pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor devastatoare

  • Sute de oameni au fost evacuaţi cu barca de pe o insulă aflată lângă Atena, din cauza incendiilor care au devastat zona.
  • Navele Gărzii de Coastă asistate de bărci turistice au salvat 631 de persoane de pe trei plaje ale insulei Evia, unde flăcările au ars o zonă de pădure de pin şi au ajuns la mare.
1309 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au fost evacuate de pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor devastatoare

Sute de persoane au fost evacuate de pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor devastatoare

Toţi oamenii au fost evacuaţi în siguranţă, iar patrulele maritime continuă, în caz de urgenţă, a declarat un oficial al Gărzii de Coastă.

Cerul din Atena a fost din nou cuprins de fumul gros din cauza incendiilor de la periferia nordică a oraşului, care au izbucnit din nou, joi. Mai multe localităţi au fost evacuate, în timp ce focul a ars în jurul autostrăzii principale care leagă Atena de nordul Greciei unde sute de pompieri au intervenit pentru a împiedica flăcările să ajungă în oraşul apropiat Marathon, potrivit Reuters,

Temperaturile au fost de peste 40 de grade Celsius toată săptămâna, la fel şi vineri, cu vânturi care se aşteaptă să răspândească flăcările.

Până în prezent, cel puţin nouă persoane au fost duse la spital, inclusiv doi pompieri voluntari trataţi pentru arsuri în unităţile de terapie intensivă din Atena, au spus oficialii din domeniul sănătăţii.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici