Sute de persoane care au lucrat pe câmpuri de canabis s-au intoxicat, în Albania

Aproximativ 700 de persoane care au lucrat pe câmpuri de canabis, în sudul Albaniei, s-au prezentat la spital, în ultimele săptămâni, cu simptome de intoxicare, anunţă surse oficiale.

298 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane care au lucrat pe câmpuri de canabis s-au intoxicat, în Albania

Sute de persoane care au lucrat pe câmpuri de canabis s-au intoxicat, în Albania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin 700 de persoane, majoritatea femei, s-au prezentat în ultimele săptămâni la Spitalul din Gjirokastra (sud) cu simptome de intoxicare acută cu canabis", a declarat Hysni Lluka, un medic de la această unitate medicală.

Potrivit medicului, printre persoanele care au solicitat asistenţă medicală se numără şi copii mai mici de 15 ani.

"Toţi pacienţii aveau aceleaşi simptome: stări de vomă, dureri de stomac, probleme cardio-vasculare - cauzate de culegerea de canabis", a explicat Lluka.

Oamenii au muncit pe câmpuri din apropierea satului Lazarat, principalul furnizor de canabis din Albania. Pacienţii au vârste cuprinse între 14 şi 65 de ani, iar 40% dintre ei sunt adolescenţi.

Potrivit presei, aproximativ 2.000 de persoane participă, evident în mod ilegal, la culegerea canabisului pe câmpurile din apropiere de Lazarat, sat situat la 240 de kilometri sud de Tirana, în apropierea frontierei dintre Albania şi Grecia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici