Sute de persoane, la un miting contra revistei Charlie Hebdo desfăşurat în Fâşia Gaza

Aproximativ 300 de persoane au protestat, marţi seară, în oraşul palestinian Gaza, faţă de noua caricatură cu profetul musulman Mahomed publicată de revista franceză Charlie Hebdo.

131 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane, la un miting contra revistei Charlie Hebdo desfăşurat în Fâşia Gaza

Sute de persoane, la un miting contra revistei Charlie Hebdo desfăşurat în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţia, desfăşurată fără incidente, a fost organizată la apelul mişcării islamiste Hamas.

În cursul altei manifestaţii, desfăşurată luni, 200 de islamişti au ars steaguri ale Franţei şi au ameninţat că vor ataca Institutul francez din Gaza, zeci de protestatari fiind reţinuţi.

Revista satirică Charlie Hebdo a publicat în numărul curent o caricatură cu profetul musulman Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicaţia franceză, soldat cu 12 morţi.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia. Revista satirică Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici