Sute de protestatari israelieni au blocat intrarea în Gaza a camioanelor cu ajutoare

Sute de protestatari israelieni au blocat intrarea în Gaza a camioanelor cu ajutor umanitar. Manifestaţii asemănătoare au avut loc şi în zilele precedente. Protestatarii spun că ajutorul ar trebui să fie acordat doar dacă Hamas eliberează toţi ostaticii.

285 afișări
Imaginea articolului Sute de protestatari israelieni au blocat intrarea în Gaza a camioanelor cu ajutoare

Sute de protestatari israelieni au blocat intrarea în Gaza a camioanelor cu ajutoare

Sute de protestatari israelieni au blocat pentru a treia zi intrarea unor camioane cu ajutor umanitar în Gaza. Incidentele au avut loc la punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom dintre Israel şi Gaza, potrivit BBC.

Manifestanţii, inclusiv rude ale unor ostatici din Gaza, au fluturat steaguri israeliene şi au cerut să se renunţe la „ajutorarea inamicului”. O coadă lungă de camioane s-a format în zonă.

Oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a anunţat că miercuri, în prima zi a protestelor, doar nouă camioane au putut traversa frontiera pe la Kerem Shalom, în timp ce 114 au fost deviate către punctul de trecere Rafah din Egipt.

Demonstraţia a avut provocată şi de apariţia unor informaţii potrivit cărora negocieri critice privind soarta ostaticilor vor avea loc în următoarele zile. Totuşi, informaţiile nu au fost confirmate în mod oficial de părţile direct implicate sau de alte state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici