Sute de turişti, blocaţi şase ore în Canalul Mânecii

Câteva sute de turişti au rămas blocaţi în tunelul de sub Canalul Mânecii timp de şase ore într-o căldură sufocantă, după ce trenul cu care călătoreau s-a defectat, scrie The Daily Mail, în ediţia electronică.

806 afișări
Imaginea articolului Sute de turişti, blocaţi şase ore în Canalul Mânecii

Sute de turişti, blocaţi şase ore în Canalul Mânecii, din cauza defectării trenului (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Eurostar

Luminile vagoanelor s-au stins, aerul condiţionat s-a oprit, iar temperatura a început să crească până spre 30 de grade Celsius după ce alimentarea electrică a trenului s-a oprit.

Aproximativ 500 de pasageri, inclusiv zeci de familii, au rămas blocaţi. Unii dintre ei au intrat în panică, o femeie care suferea de diabet a leşinat, alţii au avut crize de astm şi mai mulţi copii şi-au pierdut cunoştinţa.

A fost nevoie ca o uşă de metal închisă ermetic să fie forţată pentru a intoduce aer proaspăt în vagoane, rezervele de apă îmbuteliată s-au epuizat, iar toaletele nu au mai funcţionat.

Pasagerii susţin că nu au fost informaţi în legătură cu eforturile depuse pentru evacuarea lor.

Administraţia Eurotunelului şi-a cerut scuze pentru problema apărută şi a rambursat preţul biletelor, însă persoanele aflate în tren au afirmat că modul în care autorităţile au reacţionat în faţa incidentului a fost haotic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici