Tacâmurile de unică folosinţă, fabricate din plastic, vor fi interzise în Anglia

Articolele de unică folosinţă, precum furculiţele, lingurile, farfuriile şi tăvile din plastic, vor fi interzise în Anglia, au confirmat reprezentanţii Guvernului.

343 afișări
Imaginea articolului Tacâmurile de unică folosinţă, fabricate din plastic, vor fi interzise în Anglia

Tacâmurile de unică folosinţă, fabricate din plastic, vor fi interzise în Anglia

Nu este clar când va intra în vigoare interdicţia privind comercializarea tacâmurilor de unică folosinţă, dar aceasta urmează unor măsuri similare luate de Scoţia şi Ţara Galilor.

Militanţii au salutat interdicţia, dar au solicitat o strategie mai amplă de reducere a plasticului.

Conform cifrelor guvernamentale, în Anglia sunt folosite anual 1,1 miliarde de farfurii de unică folosinţă şi peste patru miliarde de furculiţe şi linguri de plastic.

Deşeurile din plastic nu se descompun şi pot rămâne la groapa de gunoi timp de mulţi ani.

Confirmarea acestei măsuri din partea Departamentului pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra) vine în urma unei lungi consultări. Decizia va fi publicată sâmbătă, 14 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici