Taifunul Tembin a ajuns pe coasta meridională a Taiwanului

Taifunul Tembin a ajuns vineri dimineaţă pe coasta meridională a Taiwanului, unde 5.000 de persoane au fost evacuate din regiunile expuse posibilelor alunecări de teren, potrivit seviciilor de salvare.

190 afișări
Imaginea articolului Taifunul Tembin a ajuns pe coasta meridională a Taiwanului

Taifunul Tembin a ajuns pe coasta meridională a Taiwanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tembin, clasat ca având categoria 4 pe scara Saffir-Simson, care are cinci nivele, a ajuns în regiunea Pingtung la ora locală 05.00 (24.00, ora României), potrivit agenţiei taiwaneze de meteorologie.

Rafalele de vânt au atins 140 de kilometri pe oră, rupând arbori pe drumuri şi smulgând acoperişuri de case din satul de coastă Tawu.

Poliţia a instalat baraje rutiere pentru a împiedica accesul în zonele expuse la alunecări de teren.

Taiwanul a fost afectată de taifunul Morakot care a lovit insula pe 8 august 2009, cel mai grav din istoria sa, făcând 600 de victime, majoritatea îngropate de imense alunecări de teren, în sud.

Estul acestei ţări a fost lovit în august de taifunul Saola care a provocat moartea a şase persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici