Taiwan devine prima ţară din Asia care legalizează căsătoriile de acelaşi sex

Parlamentul din Taiwan a legalizat, vineri, căsătoriile de acelaşi sex, micuţa ţară insulară (nerecunoscută de România) devenind astfel prima din Asia care ia această măsură, scrie CNN.

380 afișări
Imaginea articolului Taiwan devine prima ţară din Asia care legalizează căsătoriile de acelaşi sex

Taiwan devine prima ţară din Asia care legalizează căsătoriile de acelaşi sex

Parlamentarii au aprobat un proiect de lege care permite cuplurilor de acelaşi sex să formeze "uniuni permanente exclusive" şi un altul care le permite să solicite "înregistrarea căsătoriei" la agenţiile guvernamentale.

Legea a fost adoptată chiar de Ziua Internaţională împotriva homofobiei şi reprezintă o victorie a comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer, n.r.), care militează de mulţi ani pentru drepturi egale în ceea ce priveşte căsătoriile.

 

În urmă cu doi ani, Curtea Supremă din Taiwan a stabilit că interzicerea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex reprezintă o încălcare a constituţiei şi a dat guvernului ca dată limită să facă modificări în acest sens ziua de 24 mai 2019.

Parlamentul va mai dezbate vineri chestiunile legate de adopţii care pot fi făcute de cuplurile homosexuale.

În ultima decadă, Taiwan a devenit una dintre cele mai progresiste ţări din Asia în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ. Însă insula a rămas conservatoare, mai ales în zonele din afara oraşelor.

Australia şi Noua Zeelandă sunt singurele ţări din mai larga regiune Asia-Pacific care au adoptat legi privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici