Talibanii anunţă că primul ambasador al Chinei şi-a prezentat miercuri acreditările

Primul ambasador al Chinei în Afganistan şi-a prezentat miercuri acreditările în faţa liderilor talibani de la Kabul. Potrivit acestora, este prima numire a unui trimis străin la nivel de ambasador de când talibanii au preluat puterea în 2021.

6839 afișări
Imaginea articolului Talibanii anunţă că primul ambasador al Chinei şi-a prezentat miercuri acreditările

Talibanii anunţă că primul ambasador al Chinei şi-a prezentat miercuri acreditările

Ambasadorul chinez şi-a prezentat miercuri acreditările în faţa premierului taliban de la Kabul, au anunţat oficialii afgani.

„Mohammad Hassan Akhund, prim-ministrul Emiratului Islamic din Afganistan, a acceptat acreditările domnului Zhao Xing, noul ambasador chinez în Afganistan, în timpul unei ceremonii", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al administraţiei talibane, Bilal Karimi, potrivit Reuters.

Ceremonia este importantă deoarece talibanii nu au fost recunoscuţi oficial de niciun guvern străin. Nu se ştie dacă numirea de miercuri reprezintă un prim pas al Beijingului spre recunoaşterea oficială a administraţiei talibanilor. Ministerul de externe al Chinei nu a făcut comentarii despre eveniment.

Fostul ambasador al Chinei în Afganistan, Wang Yu, a preluat postul în 2019 şi şi-a încheiat mandatul luna trecută.

Alte naţiuni şi organizaţii internaţionale, cum ar fi Pakistanul şi Uniunea Europeană, au trimis specialişti în diplomaţie pentru a conduce misiunile diplomatice de la Kabul, fără a avea funcţia de ambasadori. Alţi ambasadori numiţi de mulţi ani nu şi-au părăsit posturile la finalul mandatului care a fost astfel prelungit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici