Talibanii, apel la negocieri privind eliberarea prizonierilor. Avertismentul primit de oficialii din Afganistan

Potrivit CNN, purtătorul de cuvânt al biroului politic al talibanilor de la Doha, a spus că aceşti prizonieri că tratatul cu SUA nu a fost respectat în întregime. „Prizonierii Emiratului Islamic ar fi trebuit eliberaţi cu mult timp înainte, conform acordului semnat ce deschide calea pentru negocierile intra-afgane", a spus Suhail Shaheen.

517 afișări
Imaginea articolului Talibanii, apel la negocieri privind eliberarea prizonierilor. Avertismentul primit de oficialii din Afganistan

Talibanii, apel la negocieri privind eliberarea prizonierilor. Avertismentul primit de oficialii din Afganistan

Astfel, timp de o săptămână o delegaţie de talibani s-a aflat la Kabul (capitala Afganistanului) pentru a negocia cu oficialii guvernamentali eliberarea prizonierilor. De asemenea, gruparea i-a avetizat pe oficiali că discuţiile inutile nu vor mai exista.
 
Ca reacţie la decizia talibanilor, Consiliul Naţional de Securitate al Afganistanului a postat un mesaj pe contul oficial de Twitter în care spunea că discuţiile privind la schimbul de prizonieri au intrat într-o etapă importantă. „Retragerea de la discuţii într-un asemenea moment arată o lipsă de seriozitate în privinţa păcii", a scris Consiliul.
 
Talibanii au insitat la eliberarea a 15 comandanţi care au comis crime umanitare în Afganistan, iar din această cauză guvernul nu îi poate elibera, a spus Abdul Matin Beig, un oficial guvernamental de rang înalt.
 
Statele Unite au acceptat să reducă trupele din Afganistan, de la aproximativ 12.000 de militari la 8.600. Termenul stabilit este de 135 de zile de la semnarea documentului. Retragerea trupelor americane este una dintre condiţiile acordului de pace semnat de SUA şi talibani în data de 29 februarie.
 
La aproape două decenii după intervenţia militară din Afganistan, Statele Unite au semnat un acord de pace cu insurgenţii talibani. Acordul prevede retragerea totală a trupelor americane şi aliate din Afganistan în cel mult 14 luni şi îi permite lui Donald Trump să onoreze promisiunea electorală de a scoate Statele Unite din „războaiele fără sfârşit".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici