Talibanii au încheiat unui armistiţiu pe termen nelimitat în valea Swat din Pakistan

Talibanii au anunţat marţi încheierea unui armistiţiu pe termen nelimitat în valea Swat, din Pakistan, în urma unui acord pentru aplicarea legii islamice (sharia) încheiat cu autorităţile din această regiune din nord-vestul ţării.

34 afișări
Imaginea articolului Talibanii au încheiat unui armistiţiu pe termen nelimitat în valea Swat din Pakistan

Talibanii au încheiat unui armistiţiu pe termen nelimitat în valea Swat din Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest armistiţiu pe termen nelimitat a fost anunţat cu ocazia unui consiliu consultativ reunit de maulana Fazlullah, liderul combatanţilor talibani din valea Swat, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al grupării lui Fazlullah, Muslim Khan.

"Shoora (consiliu consultativ) s-a reunit azi sub autoritatea maulana Fazlullah şi a decis încetarea focului pe termen nelimitat", a declarat el.

Un armistiţiu de zece zile fusese stabilit de la 16 februarie, în urma unui acord între Guvernul pakistanez şi liderii islamişti în privinţa aplicării legii islamice în valea Swat.

Valea Swat, situată la cel puţin 120 de kilometri vest de capitala Islamabad, se află din vara lui 2007 sub controlul talibanilor pakistanezi.

Armata a lansat de atunci mai multe ofensive, dar nu a reuşit niciodată să ocupe definitiv regiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici