Talibanii au ucis şase membri ai Statului Islamic într-un raid în capitala afgană

Forţele de securitate talibane au ucis şase membri ai Statului Islamic într-o operaţiune desfăşurată în cursul nopţii în capitala afgană Kabul, informează Reuters.

753 afișări
Imaginea articolului Talibanii au ucis şase membri ai Statului Islamic într-un raid în capitala afgană

Journeyman Pictures/Voice of America News - YouTube

Membrii Statului Islamic ucişi în raidul din nopatea de vineri spre sâmbătă ar fi fost implicaţi în două atacuri majore din ultimele săptămâni, unul asupra unei moschei din oraş şi celălalt asupra unui institut în care au fost ucise zeci de studente, a declarat Qari Yusuf Ahmadi, purtător de cuvânt al administraţiei aflate la putere.

„Ei au fost atacatorii moscheii Wazir Akbar Khan şi, de asemenea, ... ai institutului Kaaj”, a declarat Ahmadi, care a precizat că un membru al forţelor de securitate talibane a fost ucis în operaţiune.

Explozia de la Institutul Kaaj din 30 septembrie a ucis 53 de persoane, majoritatea fete şi femei tinere.

În 23 septembrie, cel puţin şapte persoane au fost ucise şi peste 40 rănite într-o explozie în apropierea unei moschei din Wazir Akbar Khan.

De când talibanii au preluat puterea în 2021, aceştia spun că s-au concentrat pe securizarea ţării după decenii de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici