Talibanii cer statelor NATO să urmeze exemplul Franţei şi să se retragă din Afganistan

Talibanii au făcut apel duminică la statele membre NATO să se desolidarizeze de poziţia americană şi să urmeze exemplul francez, în condiţiile în care preşedintele Franţei, Francois Hollande, vrea să retragă trupele de luptă franceze din Afganistan încă de la sfârşitul lui 2012.

323 afișări
Imaginea articolului Talibanii cer statelor NATO să urmeze exemplul Franţei şi să se retragă din Afganistan

Talibanii cer statelor NATO să urmeze exemplul Franţei şi să se retragă din Afganistan

Decizia preşedintelui francez este "bazată pe realităţi şi reflectă opinia naţiunii sale", remarcă insurgenţii într-un comunicat publicat pe site-ul Vocea Jihadului.

"Facem apel la toate celelalte state membre NATO să evite să muncească pentru interesele politice ale oficialilor americani şi să asculte apelurile popoarelor lor retrăgând imediat toate trupele din Afganistan", continuă rebelii.

Prezenţa "invadatorului" american în Afganistan nu are legătură cu securitatea Statelor Unite, ci cu o "strategie pe termen lung pentru a transforma ţara noastră şi regiunea în colonia lor", apreciază talibanii.

Serviciile secrete americane susţin că "toţi combatanţii Al-Qaida au părăsit Afganistanul" sau că nu mai rămân decât 50 de combatanţi ai organizaţiei teroriste în ţară, potrivit insurgenţilor, care adaugă că "războiul împotriva terorismului" promovat de americani este "nejustificat".

Coaliţia NATO, condusă de Statele Unite, a sosit în Afganistan la sfârşitul lui 2001 pentru a-l căuta pe Osama ben Laden şi a înlătura talibanii de la putere.

Circa 130.000 de militari ai ISAF (Forţa NATO), acordă asistenţă trupelor guvernamentale care se opun insurecţiei violente a talibanilor.

Principalele victime ale acestui război sunt civilii, dintre care peste 3.000 au murit anul trecut în conflict. Aproape 80 la sută din aceste pierderi sunt imputate talibanilor, potrivit NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici