Talibanii îi cer Papei Benedict să oprească acţiunile misionare în Afganistan

Talibanii afgani îi cer Papei Benedict al XVI-lea, într-un mesaj difuzat înaintea vizitei acestuia în Orientul Mijlociu, să înceteze acţiunile misionare creştine în Afganistan, ameninţând cu "grave consecinţe" în caz contrar, relatează La Repubblica.

89 afișări
Imaginea articolului Talibanii îi cer Papei Benedict să oprească acţiunile misionare în Afganistan

Talibanii îi cer Papei să oprească acţiunile misionare în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avertismentul a fost transmis prin intermediul unui site al talibanilor afgani - alemarah1.org - şi intervine după imagini difuzate de postul Al-Jazeera în care militari americani sunt surprinşi distribuind Biblii traduse în limba arabă şi în dialectul paştun.

Talibanii îi îndeamnă pe musulmanii afgani să reziste acţiunilor de convertire.

"Facem un apel la cea mai înaltă autoritate a religiei creştine, Papa Benedict al XVI-lea, să oprească acţiunile stupide şi iresponsabile ale misionarilor cruciaţi; în caz contrar există riscul unor grave consecinţe din partea musulmanilor afgani", se arată pe site-ul islamist.

Talibanii susţin că "ocupanţii cruciaţi americani" le-au permis mai multor asociaţii şi grupuri creştine să desfăşoare acţiuni de prozelitism în Afganistan sub pretextul activităţilor umanitare.

În următoarele zile, Papa Benedict începe o viztă în Orientul Mijlociu, care va include deplasări în Iordania, Israel şi Cisiordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici