Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provincia Herat / Oficial taliban: "Este rădăcina tuturor relelor din societate"

Oficialii talibani din vestul provinciei Herat au ordonat ca fetelor să nu li se mai permite să stea în aceleaşi clase cu băieţii, relatează khaama.com.

1886 afișări
Imaginea articolului Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provincia Herat / Oficial taliban: "Este rădăcina tuturor relelor din societate"

Talibanii încep măsurile radicale. Fetele trebuie separate de băieţi în clasele din provinciaa Herat / Oficial taliban: "Este rădăcina tuturor relelor din societate"

Într-o întâlnire de trei ore între profesori şi oficialii talibani, aceştia din urmă au spus că nu există nicio justificare pentru acest tip de educaţie mixtă.

În prezent co-educaţia este aplicată atât în ​​universităţile guvernamentale cât şi în universităţile private.

Profesorii din provincia Western Herat au argumentat că universităţile şi institutele guvernamentale pot gestiona clase separate, dar din cauza numărului limitat de studente din instituţiile private, acestea din urmă nu îşi pot permite să creeze clase separate.

Mullah Farid care a reprezentat talibanii în cadrul reuniunii din provincia Herat, a spus că co-educaţia ar trebui încheiată, deoarece sistemul este "rădăcina tuturor relelor din societate".

Profesorii din provincia Herat au declarat că, din moment ce instituţiile private nu îşi pot permite cursuri separate, mii de fete pot rămâne private de învăţământul superior.

Există aproximativ 40.000 de studenţi în provincie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici