Talibanii susţin că au ucis "nouă misionari creştini" în Afganistan

Talibanii au ucis "nouă misionari creştini" ce transportau biblii în Dari (persană), a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al talibanilor, în timp ce poliţia a descoperit zece cadavre, majoritatea occidentali, în nordul Afganistanului.

250 afișări
Imaginea articolului Talibanii susţin că au ucis "nouă misionari creştini" în Afganistan

Talibanii susţin că au ucis "nouă misionari creştini" în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Se rătăciseră. Când i-a găsit patrula noastră, au încercat să scape şi au fost ucişi", a declarat Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, care s-a exprimat prin telefon dintr-o locaţie necunoscută.

"Erau zece, dintre care nouă străini. Cinci străini erau bărbaţi, iar patru erau femei. Ultimul era un afgan", a adăugat Mujahid.

"Aveau biblii în dari, hărţi, sisteme GPRS. Realizau harta poziţiilor combatante" ale talibanilor, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Sâmbătă dimineaţă, şeful poliţiei din privincia Badakhshan (nord-est) anunţase că au fost găsite, vineri, cadavrele ciuruite de gloanţe a zece persoane, dintre care şase medici germani şi doi americani.

Organizaţia neguvernamentală International Assistance Mission, cu sediul în Elveţia şi care se defineşte drept o "organizaţie creştină", a precizat vineri pe site-ul său de Internet că victimele făceau parte "într-adevăr" dintre membrii săi.

Este vorba despre membrii unei echipe de oftalmologi care îşi încheiaseră o misiune în "Nuristan, la invitaţia comunităţilor locale" şi care se "întorceau la Kabul după ce îşi încheiaseră activitatea medicală".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici