Tânărul Nahel, ucis în timpul unui control în trafic la Nanterre, nu era străin de poliţie

Tânărul Nahel, care a fost ucis în timpul unui control în trafic la Nanterre, nu era străin de poliţie. În ciuda vârstei sale fragede, tânărul de 17 ani fusese reţinut de 12 ori pentru diverse infracţiuni, scrie Le Figaro.

2306 afișări
Imaginea articolului Tânărul Nahel, ucis în timpul unui control în trafic la Nanterre, nu era străin de poliţie

Tânărul Nahel, ucis în timpul unui control în trafic la Nanterre, nu era străin de poliţie

Tânărul era cunoscut inclusiv pentru conducere fără permis, conducere fără asigurare şi folosirea unui număr fals de înmatriculare.

Pe lângă infracţiunile rutiere, Nahel mai fusese reţinut de două ori pentru consum şi posesie de droguri şi pentru manipulare de bunuri furate.

"Nu a fost niciodată condamnat, nu are cazier judiciar", a declarat miercuri avocata familiei sale, Jennifer Cambla, la France Info.

Nahel era cu siguranţă "cunoscut de poliţie, ceea ce nu este acelaşi lucru, pentru că, în tratarea cazierului judiciar, el nu a fost judecat pentru nimic. Cred că în acest tip de cartier, este destul de rar ca un tânăr să nu fi fost niciodată oprit sau luat în custodie", a subliniat ea.

Potrivit poliţiei, numele său era legat de patru refuzuri de a se supune ordinelor. Cel mai recent refuz de a se conforma al lui Nahel - al patrulea, înainte de tragedie - datează din 24 iunie. Nahel a fost luat atunci în custodie şi urma să se prezinte în faţa tribunalului pentru minori în septembrie.

Moartea acestui adolescent, care era foarte popular în cartierul Vieux-Pont din Nanterre, unde locuia, a reaprins neîncrederea în poliţie. O înregistrare video care circulă pe reţelele de socializare arată că unul dintre cei doi poliţişti care au participat la oprirea în trafic l-a ţinut pe tânărul şofer sub ameninţarea unei arme, apoi a tras cu arma când maşina a pornit din nou.

Începând de marţi, tensiuni violente au izbucnit în fiecare seară în oraşul Hauts-de-Seine şi s-au extins în întreaga suburbie a Parisului şi în mai multe oraşe din Franţa.

Joi, un marş alb în semn de omagiu pentru victimă este organizat la cererea mamei sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici