Tancul Abrams se întoarce pe front în Ucraina, după ce a fost „modernizat” cu ecrane de protecţie din oţel şi plăci reactive

Tancul american Abrams a primit „îmbunătăţiri” în Ucraina: o cuşcă metalică a turelei şi blindaj reactiv suplimentar.

16090 afișări
Imaginea articolului Tancul Abrams se întoarce pe front în Ucraina, după ce a fost „modernizat” cu ecrane de protecţie din oţel şi plăci reactive

Tancul Abrams se întoarce pe front în Ucraina, după ce a fost „modernizat” cu ecrane de protecţie din oţel şi plăci reactive

Ucraina anunţase în urmă cu o lună că a retras de pe front batalionul de tancuri Abrams, după ce au fost distruse cinci din cele 31 de blindate. Acum, pe reţelele de socializare a apărut o variantă de Abrams „îmbunătăţită” cu o cuşcă metalică care protejează turela de dronele şi rachetele antitanc, dar şi plăci reactive pe corpul tancului.

Cel mai probabil, militarii ucraineni intenţionează să folosească în continuare tancurile Abrams, dar le-au asigurat protecţie sporită.

Grupul Metinvest, un conglomerat siderurgic şi minier cu sediul în Ucraina, a publicat un comunicat de presă despre noile modernizările la aceste blindate.

Compania a declarat că produce, de asemenea, blindaj anti-dronă standard din fabrică pentru familiile de tancuri T-64 şi T-72 proiectate de sovietici (care includ seriile T-80 şi, respectiv, T-90), dar a arătat doar un exemplu de design pentru Abrams.

„După o procedură lungă şi amănunţită de testare, ecranele de protecţie din oţel au început să fie furnizate gratuit forţelor armate", potrivit unui comunicat al companiei. Până în prezent, au fost fabricate şi livrate peste 25 de sisteme suplimentare de protecţie, dintre care şapte sunt pentru tancurile M1 Abrams.

Greutatea totală a structurii ecranului este de până la 430 kg.

Şi Rusia şi-a instalat cuşti pe unele tancuri, în timp ce altele au fost acoperite total, fiind botezate tancurile-şestoasă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici