Tancuri ruse intră în portul georgian Poti - martor

Tancurile ruse au intrat în portul georgian Poti, joi, a declarat un agent portuar, însă Rusia a dezminţit aceste informaţii.

12 afișări
Imaginea articolului Tancuri ruse intră în portul georgian Poti - martor

Tancuri ruse intră în portul georgian Poti - martor (Imagine: Mediafax Foto)

"Cu numai câteva minute în urmă, (ruşii) au intrat în Poti cu tancurile", a declarat armatorul Nikoloz Gogoli, în jurul orei 09.00 GMT (12.00, ora României).

"Unii dintre aceştia au semne albastre, insigne, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie forţe de menţinere a păcii", a adăugat el.

Adjunctul comandantului Statului Major al armatei ruse, Anatoli Nogoviţin, a dezminţit aceste informaţii.

"Nu sunt militari sau trupe ruseşti în oraşul Poti în acest moment", a declarat Nogoviţin, fără a face alte comentarii.

Gogoli precizase că trupele se îndreaptă către o bază militară veche.

Gărzile din port au precizat că tancurile însoţesc camioane ale armatei şi au părăsit portul, după ce acestea au parcat.

Potrivit unui gardian, un camion transporta aproximativ 20 de militari, identificaţi drept soldaţi de menţinere a păcii. Unui fotograf Reuters i s-a interzis să intre în port.

Şeful portului Poti, care şi-a păstrat anonimatul, a declarat că militarii ruşi au scufundat miercuri şase cutere georgiene din portul Poti. El a mai spus că nimeni nu a fost rănit.

Gogoli a spus că nu s-a deschis focul asupra cuterelor şi că militarii ruşi i-au avertizat pe cei care se aflau în port de intenţiile lor. "Cred că le-au aruncat în aer cu explozibili", a spus el. Rusia a negat miercuri că trupele sale au intrat în portul Poti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici