Ţara unde li s-a interzis femeilor să mai poarte ochelari la birou. Măsura a provocat dezbateri aprinse pe reţelele de socializare

Purtatul ochelarilor la birou a stârnit dezbateri aprinse în Japonia, după ce presa a scris că mai multe companii le-au cerut angajatelor să nu mai poarte ochelari, transmite BBC.

3375 afișări
Imaginea articolului Ţara unde li s-a interzis femeilor să mai poarte ochelari la birou. Măsura a provocat dezbateri aprinse pe reţelele de socializare

Interdicţie pe ochelari pentru angajatele din Japonia

Câteva publicaţii locale de ştiri au scris că anumite companii le-au „interzis” angajatelor să poarte ochelari din diferite motive.

Printre aceste companii se numără şi câteva lanţuri comerciale care ar fi spus că angajatele care poartă ochelari lasă o „impresie rece” clienţilor.

Relatările presei au provocat discuţii aprinse pe reţelele de socializare din Japonia, scrie BBC News. 

Canalul de televiziune Nippon, precum şi publicaţia Business Insider, au fost printre publicaţiile care au relatat pe această temă, jurnaliştii investigând modul în care companiile din diferite industrii interzic femeilor să poarte ochelari.

Firmele invoacă motive de siguranţă pentru angajatele companiilor aeriene, în timp ce companiile din sectorul de beauty susţin că, din cauza ochelarilor, machiajul angajatelor nu poate fi văzut cum trebuie.

Practicile controversate ale companiilor au provocat dezbateri aprinse pe reţelele de socializare, hashtag-ul „glasses are forbidden” devenind în scurt timp viral în Japonia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici