Ţara în care distanţarea socială este un lux pe care puţini şi-l permit: O singură toaletă pentru 1.500 de persoane

Pentru mulţi locuitori ai mahalalelor indiene, renumite atât pentru condiţiile precare cât şi pentru densitatea uriaşă a populaţiei, normele de distanţare socială pe timp de pandemie sunt pur şi simplu imposibile.

6379 afișări
Imaginea articolului Ţara în care distanţarea socială este un lux pe care puţini şi-l permit: O singură toaletă pentru 1.500 de persoane

Sursa: Profimedia Images

Situaţia este de-a dreptul dramatică. Majoritatea nu au toaletă în apropierea „locuinţei”, fără a mai aduce în discuţie facilităţi precum apa curentă. De asemenea, cei care lucrează nu îşi permit să lipsească de la locul de muncă, riscând să lase întreaga familie flămândă.
 
Astfel, distanţarea socială ar putea funcţiona pentru clasele sociale de mijloc şi superioare din India, însă nu au nicio şansă de a fi aplicate în cele mai sărace zone. Cele 74 de milioane de persoane care trăiesc în mahalalele ţării - a şasea parte din populaţie - nu vor putea face faţă normelor din punct de vedere fizic şi economic.
 
„Străzile sunt atât de înguste încât, atunci când două persoane se intersectează, umerii lor se ating. Toţi mergem la o toaletă comună, în aer liber. Practic, trăim împreună. Dacă unul dintre noi se îmbolnăveşte, ştim deja ce ne aşteaptă."
 
Apa este unul dintre principalele motive pentru care oamenii săraci au nevoie să plece de acasă în fiecare zi. Fără duşuri sau băi în case, deseori un singur robinet comunal este unica sursă de apă. De exemplu, în Dharavi, în Mumbai, există o singură toaletă la aproape 1.500 de rezidenţi, potrivit unui studiu CFS recent - iar 78% din toaletele comunitare din mahalalele din Mumbai nu au o sursă de apă, potrivit sondajului din 2019 al Corporaţiei Municipale Mumbai.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici