Tbilisi: Rusia "încalcă grav" acordul de încetare a focului

Rusia "încalcă grav" acordul de încetare a focului prin faptul că nu îşi retrage trupele din Georgia şi distruge infrastructura georgiană, a declarat luni Ministerul georgian de Externe.

15 afișări
Imaginea articolului Tbilisi: Rusia "încalcă grav" acordul de încetare a focului

Tbilisi: Rusia "încalcă grav" acordul de încetare a focului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul precizează într-un comunicat "că prin aceste acţiuni, paralel cu întârzierea retragerii trupelor din Georgia, partea rusă încalcă grav condiţiile acordului de pace".

Diplomaţia georgiană acuză în special armata rusă că minează poduri din vestul şi centrul ţării şi că a distrus mai multe depozite de la baza militară din Senaki, ocupată de forţele ruse.

Tbilisi dă asigurări de asemenea că un avion rus a pătruns în spaţiul aerian georgian şi că tancurile au forţat un baraj al poliţiei din Igoieti, la 30 de kilometri de capitala georgiană.

Moscova a afirmat luni că a început retragerea din Georgia, aşa cum prevede acordul de încetare a focului, însă autorităile georgiene au dezminţit informaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici