Ţeapă monumentală primită de cea mai fericită ţară din lume. Au cumpărat 2 milioane de măşti false

Pandemia coronavirusului a creat o adevărată isterie la nivel global, iar guvernele încearcă să ia măsurile cele mai potrivite pentru a-şi proteja cetăţenii de a nu se infecta şi răspândi noul coronavirus.

2781 afișări
Imaginea articolului Ţeapă monumentală primită de cea mai fericită ţară din lume. Au cumpărat 2 milioane de măşti false

Teapă monumentală primită de cea mai fericită ţară din lume. Au cumpărat 2 milioane de măşti false

 

Recent, Filanda a cumpărat două milioane de măşti din China, dedicate protejării infecţiei cu noul coronavirus, însă acestea nu erau corespunzătoare protecţiei şi nu pot fi utilizate în spitale. Anunţul a fost făcut de guvernul de la Helsinki, relatează Jakarta Post.
 
Anunţul primirii acestor măşti a fost făcut de către Aino-Kaisa Pekonen, ministrul sănătăţii, care a publicat pe contul oficial o fotografie de la sosirea pe aeroportul din Helsinki a primului transport din cele două milioane de măşti chirurgicale şi 230.000 măşti de protecţie. De asemenea, aceasta a precizat că înainte de folosire, măştile vor fi verificate şi testate. După scurt timp, oficialii finlandezi au descoperit că măştile nu erau adecvate respectării cerinţelor de protecţie.
 
Guvernul finlandez a anunţat un buget de 600 de miloane de euro pentru echipamentele medicale necesare protecţiei şi vindecării infecţiei cu COVID-19. De asemenea, nu a dezvăluit suma plătită pe cele două milioane de măşti primite din partea Chinei.
 
Finlanda nu este singura ţară, care a păţit acest lucru.Şi alte ţări europene au avut aceeaşi surpriză neplăcută cu materialele venite din China, pentru că piaţa chineză este "foarte haotică" din cauza cererii uriaşe de măşti, a subliniat Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei. În ultimele săptămâni, Spania, Olanda, Turcia şi Australia au fost nevoite să trimită înapoi măşti cumpărate din China.
 
Finlanda are 2.487 de cazuri înregistrate oficial de COVID-19 şi 40 de decese.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici