Teatrele se redeschid în Belgia după proteste de amploare la Bruxelles

  • Teatrele belgiene şi alte locaţii culturale au obţinut marţi o victorie în justiţie pentru redeschidere după ce guvernul a ordonat săptămâna trecută închiderea lor.
  • Închiderea teatrelor făcea parte dintr-o serie de restricţii pentru a reduce creşterea cazurilor cu varianta Omicron.
437 afișări
Imaginea articolului Teatrele se redeschid în Belgia după proteste de amploare la Bruxelles

Consiliul de Stat, Curtea Administrativă Supremă a Belgiei, a suspendat ordinul guvernului de închidere a teatrelor care a fost anunţat săptămâna trecută şi a intrat în vigoare de duminică. Curtea Supremă a declarat că ordinul era “disproporţionat”, scrie Reuters.

Într-o hotărâre publicată marţi, Curtea a declarat că guvernul trebuie să arate de ce este necesară o anumită măsură din motive de sănătate publică chiar dacă varianta Omicron necesită restricţii suplimentare. Curtea urmează să dea o hotărâre definitvă.

Încă nu este clar ce reprezintă o locaţie culturală, dar nu va include cinematografele şi alte spaţii interioare, cum ar fi pentru bowling sau cluburi de noapte. Guvernul, şefii regionali şi prim-ministrul belgian Alexander De Croo au decis miercurea trecută să închidă cinematografele şi teatrele şi evenimentele sportive să se joace fără spectatori, asta în timp ce barurile, restaurantele sau sălile de sport să rămână deschise.

După ce au fost anunţate restricţiile mii de oameni au ieşit în stradă la Bruxelles. Protestatarii au strigat că “fără cultură nu există viitor”.

Belgia care găzduieşte instituţiile Uniunii Europene şi sediul NATO, a înregistrat o scădere continuă a infecţiilor cu COVID-19 începând cu luna noiembrie, dar cazurile de de Omicron sunt în creştere rapidă şi acum reprezintă peste jumătate din cazurile noi înregistrate de Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici