Teheranul ameninţă cu represalii în cazul unui atac american asupra Iranului

Şeful Statului Major iranian a afirmat, joi, că, în cazul în care Statele Unite vor ataca Iranul, "nici un soldat american din regiune nu se va întoarce viu acasă".

16 afișări
Imaginea articolului Teheranul ameninţă cu represalii în cazul unui atac american asupra Iranului

Teheranul ameninţă cu represalii în cazul unui atac american asupra Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Statele Unite acţionează împotriva Iranului, atunci ameninţările împotriva lor vor fi de o mie de ori mai grave, problemele lor economice vor creşte şi vor pierde mai multe pieţe", a declarat generalul Hassan Firouzabadi, citat de agenţia Fars.

"Şi nici unul dintre soldaţii americani din regiune nu se va întoarce viu acasă", a adăugat el.

Firouzabadi a apreciat că preşedintele american, Barack Obama, este o persoană plină de compasiune, dar nu este în stare să acţioneze. "Este un negru provenit dintr-o clasă socială devaforizată (...) şi are compasiune pentru umanitate, dar este prins în maşinăria statului american şi este incapabil să facă orice", a spus el.

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, avertizase miercuri că Iranul va da un răspuns "răsunător" după publicarea noii doctrine nucleare americane, care nu exclude recurgerea la arma nucleară împotriva regimului de la Teheran.

Potrivit noii doctrine, Statele Unite ar urma să nu folosească niciodată arma nucleară împotriva unui adversar care nu deţine armament atomic şi care respectă prevederile Tratatului de neproliferare. Administraţia americană a avertizat însă că Iranul şi Coreea de Nord reprezintă excepţii de la regulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici