Telefonul lui Jeff Bezos, „spionat” de saudiţi printr-un mesaj pe Whatsapp. ONU cere o investigaţie urgentă

Raportori speciali ai ONU se arată ”serios îngrijoraţi” de posibila implicare a prinţului saudit Mohammed bin Salman în scandalul interceptării telefonului miliardarului american, Jeff Bezos, relatează The Guardian.

1970 afișări
Imaginea articolului Telefonul lui Jeff Bezos, „spionat” de saudiţi printr-un mesaj pe Whatsapp. ONU cere o investigaţie urgentă

Sursă foto: Profimedia

Experţii ONU cer o investigaţie imediată din partea SUA, dar şi a altor ţări pentru analizarea dovezilor care indică faptul că telefonul lui Jeff Bezos, miliardarul care deţine ziarul Washington Post, a fost spionat cu ajutorul unui virus trimis printr-un mesaj pe aplicaţia Whatsapp de pe contul lui Mohammed bin Salman, relatează The Guardian

Raportorii Agnès Callamard şi David Kaye au precizat într-o declaraţie comună de presă că sunt grav îngrijoraţi de aceste informaţii şi cer o investigaţie. 

Ambasada Arabiei Saudite în Statele Unite a transmis printr-un mesaj postat pe Twitter că acuzaţiile privind piratarea telefonului lui Jeff Bezos de către prinţul saudit Mohammed bin Salman, sunt absurde.

"Relatările recente care sugerează că Regatul este în spatele piratării telefonului lui Jeff Bezos sunt absurde. Cerem demararea unei investigaţii privind aceste afirmaţii pentru a avea toate datele", se arată în mesajul postat pe Twitter.

Potrivit unor surse citate de cotidianul The Guardian, prinţul saudit Mohammed bin Salman este suspectat că ar fi spionat telefonul lui Jeff Bezos, cu cinci luni înainte de uciderea lui Jamal Khashoggi, jurnalist Washington Post şi un critic al guvernului saudit. Nouă luni mai târziu publicaţia americană The National Enquirer a publicat detalii din viaţa privată a lui Jeff Bezos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici