Televiziunea capătă acces în sala de criză a Casei Albe pentru aniversarea eliminării lui Ben Laden

Preşedintele Barack Obama a deschis pentru televiziune uşile la "Situation Room", sala de criză ultrasecurizată a Casei Albe, pentru o întâlnire consacrată primei aniversări de la raidul împotriva lui Osama Ben Laden, un "acces fără precedent", a asigurat vineri televiziunea NBC.

126 afișări
Imaginea articolului Televiziunea capătă acces în sala de criză a Casei Albe pentru aniversarea eliminării lui Ben Laden

Televiziunea capătă acces în sala de criză a Casei Albe pentru aniversarea eliminării lui Ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În această sală situată la subsolul sediului preşedinţiei americane a fost făcută fotografia oficială care îl arăta pe Obama şi echipa sa de securitate naţională ţintuiţi de tensiune în momentul în care echipele commando americane luau cu asalt ascunzătoarea liderului Al-Qaida de la Abbottabad în Pakistan.

Postul NBC, care va difuza această întâlnire miercuri, data aniversară a eliminării lui Ben Laden, afirmă că a beneficiat de un "acces fără precedent la cea mai secretă şi securizată încăpere din Casa Albă" şi promite să dea glas responsabililor din poza făcută de fotograful oficial al lui Obama, Pete Souza.

Anunţul difuzării acestei înregistrări a avut loc în aceeaşi zi cu lansarea unui nou clip publicitar al echipei de campanie a lui Obama, care candidează pentru un al doilea mandat.

Acest clip îl prezintă pe fostul preşedinte american Bill Clinton salutând hotărârea luată de succesorul său, care a făcut conform acestuia decizia "cea mai dificilă şi onorabilă" autorizând raidul împotriva lui Ben Laden.

"Comanandantul are o singură şansă să ia decizia corectă", explică în introducere acest clip electoral.

Întrebat la bordul avionului Air Force One vineri de către jurnalişti cu privire la utilizarea "Situation Room" care ar putea fi considerată ca un exerciţiu de relaţii publice într-o perioadă pre-electorală, purtătorul de cuvânt adjunct al lui Obama, Josh Earnest, s-a mulţumit să răspundă că "cee ce a făcut preşedintele ieri (joi, data înregistrării, n.r.) şi ceea ce el a făcut în repetate rânduri înainte, în ultimul an, este să vorbească despre această misiune şi de succesul pe care l-a reprezentat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici