Televiziunea siriană anunţă prăbuşirea unui elicopter la Damasc

Un elicopter s-a prăbuşit luni în apropierea unei moschei din cartierul Qabun, în estul Damascului, a anunţat televiziunea siriană, în timp ce mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit dimineaţă în capitală.

333 afișări

Televiziunea nu a făcut mai multe precizări dar Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunţat că elicopterul a fost "lovit în timp ce participa la luptele din zonă".

Rebelii sirieni, care, în general, nu au decât arme uşoare să se opună forţelor guvernamentale, au confirmat deja că au doborât un avion al armatei pe 13 august în provincia Deir Ezzor (est).

OSDO a anunţat, de asemenea, lupte între armata preşedintelui Bashar al-Assad şi rebelii Armatei siriene libere (ASL) în mai multe cartiere din nord-estul Damascului, în special în Jobar, unde opoziţia este puternică, şi în oraşele din partea de est a capitalei.

O jurnalistă a AFP la Damasc a semnalat că a auzit explozii puternice în oraş începând cu ora 6.00 (6.00, ora României).

Aceste violenţe au izbucnit la o zi după ce OSDO a anunţat descoperirea a sute de cadavre la Daraya, la şapte kilometri sud de Damasc, unde armata a condus o vastă operaţiune timp de mai multe zile săptămâna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici