Temperaturi record în mai multe ţări din Asia. Autorităţile au emis alerte

Temperaturi record au fost înregistrate în mai multe ţări din Asia. Autorităţile au emis alerte prin care anunţă populaţia asupra efectelor valului de căldură.

949 afișări
Imaginea articolului Temperaturi record în mai multe ţări din Asia. Autorităţile au emis alerte

Temperaturi record în mai multe ţări din Asia. Autorităţile au emis alerte

Recordurile de temperatură sunt spulberate în mai multe ţări din Asia, pe măsură ce un val de căldură avansează pe continent, potrivit CNN. În Asia de Sud-Est, unele ţări au înregistrat în această săptămână cele mai ridicate temperaturi din istoria măsurătorilor.

Laos este ultima ţară intrată pe listă ţară. Temperatura de 42,7 grade Celsius reprezintă un record istoric, potrivit specialistului Maximiliano Herrera.

În weekend, în Thailanda au fost 45°C pentru prima dată în istoria sa, a mai stabilit Herrera, care a folosit date de la Departamentul de Meteorologie thailandez. La începutul acestei luni, autorităţile thailandeze au emis o alertă de sănătate pentru mai multe provincii, deoarece indicele de căldură ar putea să ajungă la 50 de grade Celsius. Indicele de căldură este ceea ce corpul uman simte şi ia în considerare atât temperatura, cât şi umiditatea din aer.

Myanmar a stabilit luni un record de temperatură pentru luna aprilie. În regiunea centrală Sagaing temperatura a ajuns la 44 de grade Celsius, a scris Herrera pe Twitter.

Temperaturi ridicate au fost şi în China. Marţi, termometrele au înregistrat 42,4 grade Celsius în Yuanyang, în sud-est, la doar 0,3 grade faţă de recordul naţional pentru luna aprilie. Luni, peste 100 de staţii meteorologice din 12 provincii au consemnat depăşiri ale recordului de temperatură din aprilie, a anunţat climatologul Jim Yang.

Deşi nu au fost înregistrate recorduri, căldura excesivă a fost şi în Pakistan, India, Nepal şi Bangladesh. În India cel puţin 13 de persoane au murit şi alte zeci au fost spitalizate din cauza insolaţiei. Autorităţile indiene au închis numeroase şcoli şi au impus diferite restricţii.

Temperaturi extrem de ridicate vor fi şi în următoarea perioadă. Aprilie şi mai sunt, de obicei, cele mai fierbinţi luni ale anului pentru Asia de Sud şi de Sud-Est, deoarece temperaturile cresc înainte ca ploile musonice să înceapă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici