Tensiuni între Italia şi Franţa după ce mai mulţi inspectori vamali francezi au pătruns înarmaţi într-o gară din Torino

Procuratura din Torino au iniţiat o anchetă după ce o organizaţie non-guvernamentală pentru imigranţi a acuzat inspectorii vamali francezi că au intrat în birourile sale dintr-o localitate italiană pentru a testa antidrog un imigrant nigerian ce călătorea într-un tren ce se îndrepta spre Paris.

1910 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Italia şi Franţa după ce mai mulţi inspectori vamali francezi au pătruns înarmaţi într-o gară din Torino

Italia anchetează o presupusă intruziune a inspectorilor vamali francezi

Procurorii italieni au iniţiat o anchetă preliminară duminică în legătură cu acuzaţiile de abuz de putere, violenţă şi încălcarea proprietăţii, formulate de ONG-ul Rainbow4Africa la adresa unor oficiali vamali francezi.

Un imigrant nigerian, rezident în Italia, care călătorea vineri spre Paris, a fost coborât din tren de inspectorii vamali francezi în staţia Bardonecchia, la frontiera cu Franţa, pentru a fi testat antidrog.

Testul antidrog a fost efectuat în incinta staţiei de tren care este folosită de ONG-ul Rainbow4Africa, în cooperare cu autorităţile locale, pentru a ajuta imigranţii.

Oficialii francezi au explicat că inspectorii vamali aveau dreptul să folosească spaţiul gării respective, în concordanţă cu un acord bilateral din 1990.

Gerald Darmanin, ministrul francez pentru Buget, a sugerat că la mijloc ar putea fi o neînţelegere, întrucât autorităţile italiene au acordat dreptul de a folosi o parte din gară unui ONG, inspectorii vamali francezi neavând cunoştinţă de acest aspect.

Franţa a sporit securitatea la graniţa cu Italia şi efectuează controale privind trenurile şi traficul provenind de la vecinul său din sud, care este principalul punct de intrare în Europa pentru sute de mii de migranţi în fiecare an.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici