Tentativă de escrocherie de 2 milioane de euro la preşedinţia franceză

Persoane necunoscute au încercat, fără succes, să vireze două milioane de euro într-un cont chinez, după ce şi-au procurat numărul de cont bancar al preşedinţiei Franţei. Anterior, persoanele au escrocat statul francez cu un milion de euro, relatează Le Figaro în ediţia electronică de miercuri.

64 afișări
Imaginea articolului Tentativă de escrocherie de 2 milioane de euro la preşedinţia franceză

Tentativă de escrocherie de 2 milioane de euro la preşedinţia franceză (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

La 25 martie, ei au înşelat Agenţia Naţională pentru Tichete de Vacanţă (ANCV) cu aproape un milion de euro. Săptămâna trecută, escrocii au încercat să realizeze aceeaşi operaţiune la Palatul Elysee, a anunţat miercuri săptămânalul satiric Le Canard Enchaine. Preşedinţia a confirmat aceste informaţii, prin intermediul lui Christian Fremont, directorul de cabinet al lui Nicolas Sarkozy.

După ce şi-au procurat numărul contului bancar al preşedinţiei şi s-au dat drept angajaţi ai Serviciului financiar al acesteia, escrocii au încercat să retragă două milioane de euro de la Trezorerie, care gestionează conturile prezidenţiale. "Unul dintre hoţi s-a dat drept director la (compania) Air France, cerând două milioane de euro în contul unor călătorii oficiale", potrivit publicaţiei. Le Canard Enchaine nu precizează dacă escrocii au reuşit să obţină numărul contului bancar al preşedinţiei cu această ocazie.

Potrivit directorului de cabinet al lui Sarkozy, ei doreau să vireze suma către un cont bancar deschis în China. "Nu aveau codurile de securitate", precizează săptămânalului satiric. Intrigat, bancherul a sunat să verifice, la Palatul Elysee, dejucând, astfel, tentativa de escrocherie.

O anchetă a poliţiei este în curs. "Sunt foarte răi. Cunoşteau perfect organigrama noastră", a declarat Fremont. În opinia acestuia este vorba despre escroci francezi stabiliţi în străinătate, care nu se aflau la prima "lovitură". "Au încercat să dea lovitura la mai multe înteprinderi, iar uneori a mers", a declarat şeful de cabinet al lui Sarkozy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici