Terorişti ai grupului Stat Islamic au decapitat zece ostatici în nordul Egiptului

Membri ai organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic au decapitat zece bărbaţi suspectaţi de spionaj, în Peninsula Sinai (nord-estul Egiptului), postând o înregistrare video cu execuţia extrajudiciară.

709 afișări
Imaginea articolului Terorişti ai grupului Stat Islamic au decapitat zece ostatici în nordul Egiptului

Terorişti ai grupului Stat Islamic au decapitat zece ostatici în nordul Egiptului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului italian Vnews24, crimele au fost comise de membri ai grupării Ansar Baulal-Maqdir, cunoscută şi sub denumirea Statul Sinai (Wilayat Sinai), după afilierea la organizaţia teroristă Stat Islamic în Irak şi Siria.

În înregistrarea video, teroriştii prezintă zece ostatici, acuzaţi că ar fi membri ai Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad). Imediat după citirea acuzaţiilor, călăii organizaţiei teroriste îi execută pe rând pe cei zece ostatici prin decapitare.

Cadavrele au fost apoi târate pe străzi într-o zonă din Pensinula Sinai situată în apropierea localităţii palestiniene Rafah (Fâşia Gaza).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici