Tesla va deschide o nouă fabrică de baterii Megapack în Shanghai

Tesla va deschide o nouă Megafactory în Shanghai, capabilă să producă 10.000 de Megapack-uri pe an, a anunţat compania într-un tweet duminică, conform CNBC.

433 afișări
Imaginea articolului Tesla va deschide o nouă fabrică de baterii Megapack în Shanghai

Un Megapack este o baterie foarte mare pentru utilităţi care stochează energie, ajută la stabilizarea reţelei electrice şi previne întreruperile de curent. Aceste baterii permit operatorilor de reţea să mute capacitatea suplimentară între judeţe sau state şi să se asigure că energia din surse intermitente poate fi stocată şi utilizată atunci când cererea este mai mare sau când există întreruperi neplanificate într-o reţea de transport.

În prezent, Tesla are o Megafactory în Lathrop, California, care este capabilă să producă 10.000 de unităţi Megapack în fiecare an, potrivit site-ului companiei. Într-un tweet de duminică, directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat că fabrica din China va suplimenta producţia fabricii din California.

Compania plănuieşte să înceapă construcţia fabricii în trimestrul al treilea al acestui an şi îşi propune să înceapă producţia în jurul jumătăţii anului 2024, a relatat duminică agenţia de presă de stat chineză Xinhua, de la o ceremonie de semnare din Shanghai.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici