Video Testele efectuate până în prezent în Ungaria nu au depistat prezenţa dioxinei

Testele efectuate până în prezent pe guma guar nu au depistat prezenţa dioxinei în mostrele prelevate de la alimente trimise autorităţii pentru siguranţa alimentară, a anunţat marţi directorul autorităţii sanitar-veterinare din Ungaria, amintind că România a cerut teste de laborator, relatează MTI.

1 afișare

Miklos Suth a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că 88 de mostre au fost testate până în prezent pentru depistarea dioxinei şi pentaclorfenolului (PCP), însă nici un test nu a avut rezultate pozitive.

Un total de 6.794 de produse vândute de peste 5.000 de companii au fost verificate după ce Uniunea Europeană a anunţat descoperirea a 80 de produse cu gumă guar care conţinea substanţe toxice, dintre care şapte au fost transportate în Ungaria. Este posibil ca aproximativ 610 companii să fi primit produse infestate, a avertizat Uniunea Europeană.

În cursul perioadei de testare, circa 22 de tone de produse alimentare au fost retrase de pe rafturi, a precizat Suth.

Companiile ungare au fost solicitate să anunţe voluntar dacă vând produse cu gumă guar, iar cele care nu au reuşit să se conformeze au fost amendate, a adăugat directorul autorităţii sanitar-veterinare din Ungaria. Există alte nouă cazuri în care ar putea fi aplicată o amendă, a mai spus el.

Miklos Suth a menţionat de asemenea că autorităţile române au cerut laboratorului ungar de referinţă să le ajute cu examinarea unor produse care conţin gumă guar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici