Textul acordului cu Rusia de soluţionare a dosarului Mistral urmează să fie examinat în Parlamentul francez

Textul acordului privind soluţionarea dosarului portelicopterelor Mistral urmează să fie examinat "imediat după vacanţă" de către Parlament, care îşi va relua activitatea pe 14 septembrie, a declarat luni preşedintele Adunării Naţionale Claude Bartolone (PS).

171 afișări
Imaginea articolului Textul acordului cu Rusia de soluţionare a dosarului Mistral urmează să fie examinat în Parlamentul francez

Textul acordului cu Rusia de soluţionare a dosarului Mistral urmează să fie examinat în Parlamentul francez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ne reîncepem activitatea la începutul celei de a doua săptămâni din septembrie. Foarte rapid, imediat după vacanţa parlamentară, vom examina acest text", a declarat Claude Bartolone pentru RTL.

"Vom afla condiţiile în baza cărora a fost calculată această compensaţie şi vom discuta despre ceea ce se va întâmpla cu navele", a adăugat el.

Parisul şi Moscova au ajuns săptămâna trecută la un acord asupra spinosului dosar al navelor de război Mistral, a căror livrare către Rusia a fost suspendată sine die din cauza crizei din Ucraina. Parisul va redeveni "proprietar deplin" după ce va rambursa "integral" Moscova.

Ministrul francez al Apărării Jean-Yves Le Drian a anunţat că suma exactă a sumei plătite de către Franţa Rusiei va fi "comunicată Parlamentului", subliniind că aceasta va fi mai mică decât preţul iniţial, de 1,2 miliarde de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici