Theresa May, apel către Uniunea Europeană pentru evitarea instituirii controalelor la frontiera dintre Irlanda de Nord şi Irlanda

Primul-ministru britanic Theresa May a făcut vineri un apel către Uniunea Europeană prin care vrea să evite instituirea unor puncte de control la frontiera dintre Irlanda de Nord şi Irlanda şi a cerut autorităţilor de la Bruxelles să ofere un răspuns la planul privind Brexit, informează Reuters.

626 afișări
Imaginea articolului Theresa May, apel către Uniunea Europeană pentru evitarea instituirii controalelor la frontiera dintre Irlanda de Nord şi Irlanda

Theresa May, apel către Uniunea Europeană pentru evitarea instituirii controalelor la frontiera dintre Irlanda de Nord şi Irlanda

Într-un discurs ce urmează să fie ţinut la Belfast vineri, May va accepta necesitatea de a evita instituirea unor puncte de control la frontiera dintre Irlanda de Nord şi Irlanda după ce Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar, însă va respinge acordul actual cu Uniunea Europeană pe care îl consideră ”inutilizabil”, se arată în comunicatul emis de biroul său de presă.

În schimb, aceasta a spus că Uniunea Europeană va trebui să accepte planul conceput de ea privind Brexit, document prin care propune negocierea unor legături comerciale cât mai apropiate pentru a proteja afacerile şi a respecta angajamentele de a evita construirea unei infrastructuri la frontieră.

”Acum a venit timpul ca UE să răspundă. Nu doar să ne întoarcem la poziţiile de dinainte care şi-au demonstrat inutilitatea, ci şi să adopte o poziţie similară”, ar fi transmis aceasta mulţimii adunate la Centrul de Conferinţe Waterfront din Belfast, conform comunicatului emis de biroul de presă al premierului britanic.

Theresa May efectuează o vizită de două zile în Irlanda de Nord pentru a vedea mai de aproape care este situaţia la frontiera cu Irlanda. Acestă frontieră a devenit unul dintre punctele sensibile ale negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici