Theresa May apreciază că negocierile cu UE pe tema Brexit se vor prelungi

Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema evitării reinstituirii frontierei cu Irlanda în cadrul acordului Brexit probabil vor continua până în noiembrie, a afirmat joi seară premierul britanic, Theresa May.

2865 afișări
Imaginea articolului Theresa May apreciază că negocierile cu UE pe tema Brexit se vor prelungi

Theresa May apreciază că negocierile cu UE pe tema Brexit se vor prelungi

Surse diplomatice afirmau joi dimineaţă că Londra şi Bruxellesul înregistrează progrese în negocierile pe tema Brexit, exprimând speranţa că se va ajunge la un acord până luni.

Însă premierul Theresa May a declarat joi seară că discuţiile pe tema frontierei probabil se vor prelungi în noiembrie.

Uniunea Europeană şi Marea Britanie pot ajunge la un acord pe tema Brexit săptămâna viitoare, a afirmat miercuri negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, insistând însă că Londra probabil va fi nevoită să accepte controale comerciale în Irlanda de Nord. Michel Barnier pledează pentru soluţionarea problemei vamale prin instituirea controalelor între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici