Theresa May face apel la sprijin pentru contracararea unei atitudini agresive a UE faţă de Brexit

Premierul britanic Theresa May va reitera marţi ideea unui parteneriat puternic pentru contracararea unei ”atitudini agresive a UE” în ceea ce priveşte Brexitul, în încercarea de a recâştiga încrederea politică înainte de alegerile din data de 8 iunie, informează Reuters.

2854 afișări
Imaginea articolului Theresa May face apel la sprijin pentru contracararea unei atitudini agresive a UE faţă de Brexit

Theresa May face apel la sprijin pentru contracararea unei atitudini agresive a UE faţă de Brexit

Theresa May a cerut alegeri anticipate pentru a-şi întări majoritatea politică înainte de discuţiile cu Uniunea Europeană, însă formaţiunea sa a pierdut teren în faţa Partidului Laburist, după atacul din Manchester.

În cadrul unu discurs pe care îl va susţine marţi, aceasta va aminti că pentru a avea o poziţie întărită în negocierile cu Uniunea Europeană, are nevoie de un mandat din partea alegătorilor, în condiţiile în care Uniunea Europeană ar pregăti o ”poziţie agresivă” de negociere cu Marea Britanie.

”Ei adoptă o poziţie agresivă de negociere, care nu poate fi înfruntată decât printr-un parteneriat puternic în numele Marii Britanii”, ar urma să transmită marţi May, potrivit unui draft al discursului său, prezentat de Reuters.

”Dacă nu vom înregistra un succes în următorii cinci ani, prosperitatea noastră economică va avea de suferit, iar locurile de muncă şi nivelul de trai vor fi supuse riscului”, ar urma să transmită Theresa May.

Garanţia nivelului de securitate a fost pus sub semnul întrebării după atentatul sinucigaş din data de 22 mai, de la concertul Arianei Grande, din Manchester. Înainte de a deveni prim ministru,Theresa May a ocupat funcţia de ministru de Interne din anul 2010 până în 2016.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici