Theresa May: Frontiera Marii Britanii şi UE ar trebui să fie cât se poate de ”unitară”, după Brexit

Premierul britanic, Theresa May, a declarat luni că doreşte ca frontiera dintre Marea Britanie, Irlanda şi Uniunea Europeană să fie cât se poate de unitară după Brexit, informează Reuters.

3403 afișări
Imaginea articolului Theresa May: Frontiera Marii Britanii şi UE ar trebui să fie cât se poate de ”unitară”, după Brexit

Theresa May: Frontiera Marii Britanii şi UE ar trebui să fie cât se poate de ”unitară”, după Brexit (Imagine: Hepta)

Frontiera dintre Irlanda de Nord, care face parte din Marea Britanie şi Republica irlandeză, membru al UE, va deveni singura frontieră dintre statul britanic şi Blocul comunitar după Brexit.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă, premierul Republicii irlandeze, Leo Varadkar, a afirmat că frontiera ar trebui să fie ”invizibilă”.

Varadkar a adăugat că Guvernul britanic şi cel irlandez trebuie să fie ”actori” imparţiali în relaţie cu blocajul aranjamentelor de împărţire ale puterii din Irlanda de Nord, dintre partidele ce doresc ca provincia să facă parte în continuare din Marea Britanie şi cele ce doresc ca aceasta să facă parte din Republică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici