Thierry Breton, noua propunere a Franţei pentru funcţia de comisar european. Fosta candidată nu a reuşit să treacă de audieri

Franţa a decis să îl propună pe Thierry Breton, directorul general al grupului Atos, pentru funcţia de comisar european pentru Industrie, după ce propunerea anterioară, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European, a anunţat Administraţia Prezidenţială, citată de Euronews.

326 afișări
Imaginea articolului Thierry Breton, noua propunere a Franţei pentru funcţia de comisar european. Fosta candidată nu a reuşit să treacă de audieri

Thierry Breton, noua propunere a Franţei pentru funcţia de comisar european. Fosta candidată nu a reuşit să treacă de audieri

Breton, care a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor în cadrul Administraţiei Jacques Chirac, este directorul general al Atos din 2009.

„Este un om care cunoaşte problemele din sectorul industrial din interior şi care, cunoscând instituţiile de la Bruxelles, nu va avea o abordare de tip birocratic în ceea ce priveşte problemele europene, ceea ce este foarte important pentru preşedinte”, a declarat un oficial de la Élysée.

Acum două săptămâni, Sylvie Goulard, candidata Franţei pentru un post de comisar european, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul Europan după a doua audiere.

Goulard, care face parte din grupul Renew Europe din Parlamentul European, condus de Dacian Cioloş, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen care a fost respins după audierile din comisiile de specialitate, după candidaţii României şi Ungariei, Rovana Plumb şi László Trócsányi.

Foto: Hepta

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici