Times Square, evacuată parţial din cauza unui pachet suspect

Poliţia din New York a evacuat parţial Times Square vineri, după descoperirea unui pachet suspect, la mai puţin de o săptămână de la atentatul eşuat cu maşină-capcană din această zonă, a anunţat un purtător de cuvânt citat de AFP.

34 afișări
Imaginea articolului Times Square, evacuată parţial din cauza unui pachet suspect

Times Square, evacuată parţial din cauza unui pachet suspect (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pachetul suspect, o ladă frigorifică care conţinea sticle cu apă, a determinat poliţia din New York să evacueze parţial Times Square.

Această evacuare a avut loc la mai puţin de o săptămână de la atentatul eşuat cu maşină-capcană în apropierea acestei intersecţii foarte frecventate.

"Reacţionăm la prezenţa unui pachet suspect, luăm toate măsurile de precauţie necesare", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, fără a oferi detalii. După aproximativ o oră, cartierul a fost redeschis şi poliţia a confirmat că lada frigorifică nu conţinea nimic periculos.

Potrivit postului de televiziune NBC, lada frigorifică găsită în faţa hotelului Marriott conţinea sticle cu apă.

Sâmbătă, un atentat cu maşină-capcană a eşuat în acelaşi cartier. Presupusul autor al atacului, Faisal Shahzad, a fost arestat după două zile, în timp ce se pregătea să părăsească New York-ul la bordul unui avion cu destinaţia Dubai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici