Timoşenko ameninţă cu ruperea alianţei cu Iuşcenko

Premierul Ucrainei, Iulia Timoşenko, a ameninţat miercuri că va renunţa la alianţa cu preşedintele Viktor Iuşcenko, acuzându-l de subminarea Guvernului.

19 afișări
Imaginea articolului Timoşenko ameninţă cu ruperea alianţei cu Iuşcenko

Timoşenko ameninţă cu ruperea alianţei cu Iuşcenko

Disputele dintre cei doi lideri prooccidentali au luat marţi o nouă turnură, atunci când susţinătorii lui Timoşenko au întrerupt discursul în Parlament al preşedintelui.

Problemele economice au devenit principalul subiect de dispută între premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Viktor Iuşcenko.

"Dacă situaţia din ţară nu se îmbunătăţeşte, primul-ministru nu poate fi partener şi aliat al preşedintelui", a comunicat Timoşenko.

"Prin umilirea propriei ţări, practic prin distrugerea economiei create de noi nu se poate lupta pentru viitoarele alegeri prezidenţiale", adaugă premierul.

"Dezacordurile dintre preşedinte şi prim-ministru s-au transformat în confruntare politică deschisă", remarcă Volodimir Fesenko, directorul Institutului Penta.

Actualul Cabinet ucrainean, al cărui mandat a început în decembrie, a fost acuzat de măsuri cu caracter populist. Preşedintele Iuşcenko a îndemnat Executivul să evite măsurile populiste şi să lupte pentru limitarea inflaţiei.

Coaliţia guvernamentală, care are o majoritate de un singur vot, este formată din Blocul Timoşenko şi partidul proprezidenţial Ucraina Noastră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici